Nieuws

NieuwsErvaringen van een pionier

Sinds januari 2013 is een enthousiaste groep (young) professionals gestart met Talent in Uitvoering, het talentprogramma van ACTA-Advies. Maandelijks worden de talenten getraind in persoonlijk leiderschap, communicatie & beïnvloeding, managementvaardigheden, visie & strategie. Onderstaand een interview met één van de deelnemers. Iris Oudshoorn is HR adviseur bij de gemeente Leidschendam-Voorburg.

 

Iris OudshoornWaarom schreef jij je in voor Talent in Uitvoering?
Ik werkte alweer een tijdje voor de gemeente Leidschendam-Voorburg en was toe aan extra uitdaging en verdieping. Het spreekt mij erg aan om een extern programma te volgen, gericht op zowel de dagelijkse actualiteiten als op de ontwikkeling van competenties en vaardigheden. Andere gemotiveerde mensen leren kennen en samen sparren over onderwerpen uit de dagelijkse werkpraktijk geeft mij een frisse blik en nieuwe ideeën. Elke maand komen we bijeen bij de organisatie van één van de talenten. Zo kom je ook nog eens ergens!

 

Hoe heb jij het eerste halfjaar ervaren?
Het is interessant om deel te nemen aan de eerste trainingsgroep. Ik vind het prettig dat de adviseurs van ACTA-Advies echt luisteren naar wat wij willen leren en het dus geen dichtgetimmerd programma is. Er wordt ingespeeld op de behoefte van de deelnemers en actuele thema's. Ook de individuele coaching biedt ruimte voor maatwerk. Ieder talent heeft gesprekken met een eigen coach waarin specifieke casuïstiek aan de orde komt. Voor mij betekent dit vooral dat ik uitgedaagd word om na te denken over de stappen die ik wil zetten in mijn carrière.

 

Wat kun je in je dagelijks werk met de opgedane inzichten?
De trainingen worden altijd ingeleid door iemand die zijn sporen in de praktijk heeft verdiend. Voor mij is een belangrijke opbrengst van de eerste trainingen dat mijn politieke sensitiviteit is gegroeid. Ik herken de verschillende belangen achter het politieke spel dat op directieniveau wordt gespeeld nu beter. In mijn werk kan ik dit concreet toepassen door te zoeken naar het verhaal en de belangen achter uitspraken van leidinggevenden. Ook ben ik meer bedacht op belangen die niet direct in het oog springen. Mijn coach prikkelt mij verder om na te denken over 'vanzelfsprekendheden' en daagt mij uit keuzes te maken in mijn carrière.

 

Binnenkort start de volgende talentgroep. Wil jij ook meedoen of meer informatie over het programma? Neem dan contact op met ons secretariaat (secretariaat@acta-advies.nl) of 033-470 04 51.